Piper House

Type: Multi-Residential
Client: Confidential
Size: Varies
Location: NSW, AU
Status: In Progress

Situated in a prime Sydney suburb overlooking Sydney Harbour and the CDB, Piper House will provide its inhabitants with luxurious and sensuous apartment living.

With floor to ceiling glazing framing city and harbour views, the generous living spaces provide for entertaining whilst intimate private spaces cater for relaxed family living – all set in a luxurious palette of rich and textural finishes.

Warm timber parquet floors contrast with rich dark toned timber veneer cabinetry, polished marble and off form concrete. A splash of Luxe is added via feature light fittings and architectural detailing in brass. The private spaces of the master bedroom and ensuite combine plush carpets with brass detailing, fluted glass, dark timber and Nero Marquino marble to create an intimate sanctuary with panoramic city views.

Contemporary designer furniture in velvets and leather accompany key artworks and eclectic pieces culminating in a contemporary minimal-luxe ambience.

Weave:Brisbane

Type: Multi-Residential
Client: Confidential
Size: Varies
Location: Brisbane, QLD, AU
Status: Concept

Weave:Brisbane defines the standard for resort style apartment living with expansive terrace’s and wraparound pools, all overlooking spectacular ocean panoramic views.

Internally a neutral palette of travertine marble flooring runs throughout the apartments with opulent inset carpets defining key spaces. Warm white walls, high ceilings and pale timber wall panelling are offset by dark bronze metalwork and fluted glass panels in the entry and cocktail lounge.

The entry opens to a dramatic wall of red onyx and leads into the cocktail lounge with a large circular skylight defining the space. Dark timber joinery and bronze framed mirrors provide a warm contrast with the travertine floor. A plush inset rug and rich velvet upholstered seating create a perfect lounging space for a pre-dinner aperitif.

At the heart of the apartment, the kitchen links the dining and living areas, opens directly to the outdoor living space via large stacking sliding doors. Sleek and understated white cabinetry contrasts with a sculpted stone island in Calacatta Viola marble.

The master suite with walk through ensuite and dressing room combine plush inset carpets with bronze detailing, fluted glass, pale timber and a bookmatched Gold onyx marble wall highlighting a freestanding bath, providing luxury resort living at its finest.

Marshall Street III

Type: Architecture, Full Interior Design and Project Management
Client: Confidential
Size: 1,000m2
Location: Ivanhoe, VIC, AU
Status: In Progress

A new high-end home in Ivanhoe, this project was driven by the client’s brief for a French Provincial luxury home that sits grandly upon the site. This home was designed with luxury in mind, and luxury was what the client got.

The ground floor, being the mancave, features dark wood flooring and dark grey wall panelling as the key feature. The main sitting area on this floor features opulence furnishings and a black marble fireplace with gold details adds a cosy yet extravagant touch. This is carried on to the pool area and the TV room where, even though intricately detailed, the furnishings have a calm and homely feeling. The bar room features full height display shelves which also double as a hidden door which leads to the wine cellar which was designed to make visitors feel like they’re in a cave.

The first floor is the main living area. This level is lighter and the implementation of gold elements, luxury furnishings and natural marble make visitors feel like they’re in a showroom. The green modular sofa adds an element of colour. The white marble tv feature also doubles up as a fireplace that was designed to make it feel like it’s ‘elevated’, making it look less heavy.

The second floor contains the private living areas. We designed a separate family area that’s light and cosy. We wanted the private areas to sooth the homeowners from the glitz and glam of the other levels. The design of the master bedroom evokes calmness with the beige and gold colours gently introduced.

Marshall Street II

Type: Architecture, Full Interior Design and Project Management
Client: Confidential
Size: 1,000m2
Location: Ivanhoe, VIC, AU
Status: In Progress

A new high-end home in Ivanhoe, this project was driven by the client’s brief for a French Provincial luxury home that sits grandly upon the site. This home was designed with luxury in mind, and luxury was what the client got.

The ground floor, being the mancave, features dark wood flooring and dark grey wall panelling as the key feature. The main sitting area on this floor features opulence furnishings and a black marble fireplace with gold details adds a cosy yet extravagant touch. This is carried on to the pool area and the TV room where, even though intricately detailed, the furnishings have a calm and homely feeling. The bar room features full height display shelves which also double as a hidden door which leads to the wine cellar which was designed to make visitors feel like they’re in a cave.

The first floor is the main living area. This level is lighter and the implementation of gold elements, luxury furnishings and natural marble make visitors feel like they’re in a showroom. The green modular sofa adds an element of colour. The white marble tv feature also doubles up as a fireplace that was designed to make it feel like it’s ‘elevated’, making it look less heavy.

The second floor contains the private living areas. We designed a separate family area that’s light and cosy. We wanted the private areas to sooth the homeowners from the glitz and glam of the other levels. The design of the master bedroom evokes calmness with the beige and gold colours gently introduced.

Marshall Street I

Type: Architecture, Full Interior Design and Project Management
Client: Confidential
Size: 1,000m2
Location: Ivanhoe, VIC, AU
Status: In Progress

A new high-end home in Ivanhoe, this project was driven by the client’s brief for a French Provincial luxury home that sits grandly upon the site. This home was designed with luxury in mind, and luxury was what the client got.

The ground floor, being the mancave, features dark wood flooring and dark grey wall panelling as the key feature. The main sitting area on this floor features opulence furnishings and a black marble fireplace with gold details adds a cosy yet extravagant touch. This is carried on to the pool area and the TV room where, even though intricately detailed, the furnishings have a calm and homely feeling. The bar room features full height display shelves which also double as a hidden door which leads to the wine cellar which was designed to make visitors feel like they’re in a cave.

The first floor is the main living area. This level is lighter and the implementation of gold elements, luxury furnishings and natural marble make visitors feel like they’re in a showroom. The green modular sofa adds an element of colour. The white marble tv feature also doubles up as a fireplace that was designed to make it feel like it’s ‘elevated’, making it look less heavy.

The second floor contains the private living areas. We designed a separate family area that’s light and cosy. We wanted the private areas to sooth the homeowners from the glitz and glam of the other levels. The design of the master bedroom evokes calmness with the beige and gold colours gently introduced.

The Peak @ Toa Payoh, Singapore

Type: Interior renovation
Client: Confidential
Size: 111m2
Location: Singapore
Status: Completed

A modern city chic apartment, right in the heartlands of Singapore.

“This home is going to be my sanctuary; I want a home that looks like a hotel but feels like home.”

Our client came to us wanting an apartment that’s luxurious yet homely, a place that feels sultry and elegant and we certainly delivered.

A neutral white is used as the core colour for the joinery throughout the house. This allows other colours to stand out and enabled the client to have interchangeable colours and furnishings within the house, that she can easily change up to refresh the look.

Throughout the house, we added gold chandeliers, furnishings and fixtures to add into the luxurious element that the client wanted. To balance this, we also added earth tones like a dark grey sofa and beige headboard into the mix to make it a little more homely.

As this is a small apartment, having restraint and not adding too many elements everywhere ensures the space doesn’t feel cluttered.

Boutiq@Killiney, Singapore

Type: Interior renovation
Client: Confidential
Size: 40m2
Location: Singapore
Status: Completed

With apartments getting more compact over time, we believe it is increasingly important to utilise clever spatial planning.

Our client came to us with a brief to design a modern contemporary theme for this studio apartment. He wanted the small space to feel spacious and bright.

We used American Oak veneer as the main element of the apartment’s joinery, creating the modern and contemporary theme the client desired.

Black and grey hues were subtly interjected throughout the apartment to create a sense of depth and masculinity.

The bedroom features a fluted panel headboard in the same American Oak veneer. This breaks the monotony of the colour as it is seen and used throughout the apartment by adding in texture and detail. Lighting is used to enhance the headboard.

Country House

Type: Residential – New Build
Client: Confidential
Size: 450m2
Location: Gippsland, VIC
Status: Design

Our Country House project in Gippsland combines a mix of country warmth with modern luxury.

The brief was to create a warm and inviting interior design with a country-lux edge to it.  The use of natural materials was highlighted by the client as a must, as was material suitability and an earthy feel. Within a fantastic architectural shell, the light filled interiors provide unobstructed views out to the farmland beyond. With these key items in mind, Thextonsmith delved into the design process.

The resulting interior is a country-lux mix utilising natural, stones, timbers and veneers in a simple and homely way, allowing the built aspect of the fit-out to be enhanced by an interchangeble layer of soft furnishings over time. Where metals were used, these were subtle – such as in the aged brass tapware, hardware and rangehood surround, enhancing the sense of luxury, without overpowering the earthy character and feel.

Choice slabs of marble were selected for the benchtops and splashbacks, warm and rich timber veneer to the joinery, travertine flooring to the entry way and ensuite feature wall, and elegant yet organic pendant lights top off this rural elegance look and feel.

Perfect understated luxury.

Silversea Penthouse, Singapore

Type: Interior renovation
Client: Confidential
Size: 427m2
Location: Singapore
Status: Completed

Situated in the idyllic south-eastern coast of Singapore, overlooking the Singapore Straits and Marina Bay cityscape, this penthouse is the epitome of luxury living.

Our scope was to create an elegant yet luxurious home for the client where the panoramic view of the coast is the star. While keeping the colour scheme muted, the pieces highlighted in this apartment were unique and a statement all on their own. The design reflected restrained elegance and luxury.

The double story ceiling height in the living space features a cluster of museum-like pendants that draws your attention upwards, accentuating the double-story height, making it feel even grander.

The private bedrooms, however, showcase pops of colours, reflective of the individual using the space.